Ember és az Élete, Érdekességek, Értelmes élet

145 éves lehet a világ legidősebb embere

Az indonéziai Mbah Gotho állítása szerint már 146 éves, és ezt többek közt személyi igazolványával is tanúsítani tudja. Az indonéz férfi papírokkal tudja igazolni, hogy 1870. december 31-én született. Állítását az illetékes indonéz hivatal már megerősítette és amennyiben máshonnan is megerősítik a korát, akkor hivatalosan is ő lehet a korrekorder.

Jelenleg egy francia nő, Jeanne Calment a rekorder, ő 122 éves és 164 napos volt, amikor 1997 augusztusában meghalt. Őt tartják hivatalosan a valaha élt legidősebb embernek. Többen állították már ugyan, hogy megdöntötték Calment rekordját, de egyikük sem tudta dokumentumokkal alátámasztani az életkorát. Ha valóban bebizonyosodna, hogy Mbah Gotho elmúlt 146 éves, akkor azzal jócskán túlszárnyalná a rekordert.

 

Mbah Gotho

Sodimejo atau akrab disapa Mbah Gotho beraktivitas di rumahnya di Desa Sambungmacan, Sragen, Jawa Tengah, Rabu (31/8). Berdasarkan informasi yang tertera pada KTP miliknya, Mbah Gotho lahir pada tanggal 31 Desember 1870 silam dan saat ini diyakini sebagai manusia tertua di dunia dengan usia 145 tahun. ANTARA FOTO/Maulana Surya/pd/16.

A férfi egyébként az indonéziai Sragenben él és mára túlélte mind a tíz testvérét, négy feleségét és az összes gyerekét. Az idős férfinek az unokái, dédunokái és ükunokái nyújtanak segítséget. Az utóbbi években ugyanis sokat romlott az állapota, ezért fürdéskor és evéskor is segítségre szorul. Mostanság leginkább rádióhallgatással tölti az idejét, mivel a rossz látása miatt már se olvasni, se tévét nézni nem tud. A helyi médiának azt nyilatkozta, hogy 1992-ben kezdett készülni a halálra, még a sírkövét is megcsináltatta. Az idős úrtól természetesen azt is megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka. Mbah Gotho erre a következőt válaszolta: “Nem kell hozzá más, csak türelem”.Mbah Gotho.4

 

 

 

 

Mentés

Előző cikkKövetkező cikk
Főállásszerűen, nagy-nagy szeretettel és elszántsággal dolgozunk azon, hogy a jövő nemzedéke, azaz a gyermekek, valamint szüleik és tanáraik számára a ClassBox révén könnyebbé, szerethetőbbé és nevelési szempontból eredményesebbé tehessük az általános iskolás éveket.