Értelmes élet, Giba Zsolt

Az EGYség öröme

Szeretettel köszöntelek, és köszönöm ha elolvasod ezt a pár sort amit magamról próbáltam megfogalmazni bemutatkozás gyanánt.

Kezdhetném azzal, hogy hol születtem mikor és hogy mire vittem az életben, de ez egyáltalán nem mondana rólam eleget. Az ami szerintem igazán fontos bennem és az életemben, hogy igazi szerelmes viszonyom van az Élettel. Számomra az örömöt a mindennapokban az életem forrásával a Teremtővel, az igazi Édesapámmal való EGYség, azonosság jelenti. Itt a földön a családom jelenti számomra ennek az EGYségnek a legfontosabb terét. Nem vagyok semmilyen címkével felvértezett vallási közösségnek a tagja, de nem is fogom senkinek a hitét minősíteni, kritizálni. Azt vallom, hogy amelyik ember az életében “gyümölcsöt” terem, annak nem kell győzködni a másikat a saját “igazáról”, és ezáltal erősítgetnie a saját hitét. A gyümölcsnek “illata” és “zamata”‘van, amit nem lehet nem észrevenni, és nem csak a méheket, hanem az embereket is vonza. A hála az öröm a békesség, mind olyan Forrásból töltekezik mely felülmúl minden ember értelmet, mégis olyan valóságos lehet az ember mindennapi életében mint a nyelv amin megszólal. Nekem még soha nem volt bátorságom leírni és másokkal megosztani a gondolataimat és az életemnek kissebb, nagyobb történeteit. Feltettem magamnak a kérdést; mi lesz ha csak alig-alig fogják olvasni ?!?! Döntöttem, ha csak egy ember is olvassa, akkor neki fogom leírni mindazt ami bennem megfogalmazódik. Most úgy tűnik, hogy a személyedben már azt az egyet el is értem , aki legalább idáig elolvasta. Köszi :)
Az írásaimat különböző gondolatok, témák, történetekhez gondoltam kapcsolni. Esetek túlnyomó többségében ezek hozzám, az életemhez kapcsolódó kis “szösszenetek” lesznek, de nagyon szívesen veszem ha valakinek felvetése, kérdése, vagy véleménye van, amire szintén kész vagyok reagálni itt a magazinban. És zárásként, egy számomra nagyon-nagyon szerethető üzenettel és zenével megáldott csapatnak a Kowalsky meg a Vega, egy számának egy rövid részletével zárnám ezt a bemutatkozó első írásomat;

Varázsszavak

” .. Az ember Isten legszebb terve,
Test, lélek meg elme.
Csak legyen szeretve,
Mást nem is kíván.
És hallottad már százszor:
teremt ahogy gondol.
Minden ember varázsol
nem mindegy mifélét.
Azt mondod bántott az élet,
Én azt mondom: örülj, hogy éled!
Minden fájdalom, öröm azért van,
hogy magadból többet megérthess.
Azt, hogy a szeretet nem egy érzés!
Hogy nem ér véget az nem is kérdés

de ha csak a hibákat nézed,

küszködés lesz, és nem élet!…,”

Engedd meg nekem, hogy a szokásoktól eltérően, de a tényleges kívánságommal köszönjek el Tőled:

Örömteli napot kivánok !

Előző cikkKövetkező cikk